MARIJANA BOŽIĆ IVIĆ

Partner/odvjetnik

Obrazovanje:
2002. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2004. Pravosudni ispit

Glavna područja rada:
građansko pravo, pravo osiguranja, stečaj i predstečaj, trgovačko pravo i pravo društava, radno pravo, upravno pravo, bankarstvo, financije i tržišta kapitala, zaštita tržišnog natjecanja, zaštita prava intelektualnog vlasništva, Spajanja i pripajanja (M&A)

Strani jezici:
Engleski i njemački

Opis:

Partnerica Marijana Božić Ivić je odvjetnica i sudski tumač za njemački jezik sa više od 15 godina poslovnog iskustva, koja posjeduje opsežno stručno znanje usavršavano u vrhunskim odvjetničkim društvima i uredima. Tijekom tog razdoblja sudjelovala je u rješavanju sporova i pravnih pitanja, a ponajviše provođenju raznih transakcija (statusnih i financijskih), vezanih uz poslovanje iznimno velikog broja međunarodnih i domaćih korporacija.

U dnevnoj praksi zastupa stranke u mnogobrojnim i raznovrsnim postupcima te savjetuje korporativne stranke  društva u različitim aspektima građanskog, trgovačkog, upravno i radnog prava, kao i u usklađivanju njihovog poslovanja s praksom i regulativom nadzornih tijela (npr. AZTN, AZOP, HNB), te aktivno sudjeluje u implementaciji odgovarajućih regulatorno nadzornih zahtjeva.

U svom dosadašnjem radu savjetovala je brojna međunarodna i domaća trgovačka društva, kao na primjer banke, osiguravajuća društva te poslovne subjekte različitih drugih  poslovnih grana, a i danas nastavlja pružati ključna pravna mišljenja te pomagati svojim klijentima  u njihovim poslovnim djelatnostima i transakcijama.